skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Se redeschid școlile

La începutul lunii februarie, s-a luat decizia la nivel național, ca școlile să se redeschidă fizic și să funcționeze cât mai aproape de normal. Școlile se vor redeschide pentru elevi și profesori, cursurile se vor relua în format fizic, cu respectarea unui nou set de reguli.

Totuși, chiar și în privința acestei abordări de redeschidere a școlilor, tot se va ține cont de scenariile ce indică rata de infectare. Astfel, cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor sunt:

  • În localitățile care se încadrează în „scenariul verde”, toate școlile ar urma să se redeschidă fizic.
  • În localitățile care se încadrează în „scenariul galben” vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.
  • Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală, urmând cursurile online.

Având în vedere aceste aspecte, experții grup țintă vor avea posibilitatea de a se întâlni față în față cu elevii într-un cadru formal și să le facă cunoscute într-o manieră mai facilă activitățile proiectului. Experții vor merge în liceele cu care avem acord de parteneriat și vor prezenta detaliile proiectului către elevi, cu scopul de a-l promova, în condiții de siguranță, catre grupuri mici de elevi.

Organizarea ședințelor de întâlnire cu elevii pentru recrutare și selecție, dar și pentru consiliere, vor avea loc cu cât mai puțini elevi, respectând normele de distanțare fizică, purtând mereu mască și aerisind încăperile în care se realizează toate aceste activități. De asemenea, s-a luat decizia ca toate materialele și suprafețele utilizate să fie igienizate după fiecare folosire.

În cadrul proiectului „Practica, meserie de viitor pt elevi din jud. Iasi”, Cod SMIS: 132920, până la finalul lunii ianuarie au fost înregistrați 53 de elevi în grupul țintă al proiectului, aceștia provenind de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” din Iasi, din domeniul Mecanicii.

Elevii au beneficiat partial de servicii de informare, consiliere și orientare profesională, prin activitatea de consiliere urmărindu-se creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător aspirațiilor profesionale, pregătirii profesionale și ofertei de locuri de muncă existente pe piața muncii a persoanelor selectate în grupul țintă al proiectului.

Ulterior, pe parcusul anului, elevii vor fi repartizați la agenții economici de profil, pentru a efectua stagiile de practică, conform planului de învățământ.

Back To Top