skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Reînceperea activității școlare în înstituțiile de învățământ

În luna Februarie, școlile și-au reluat activitatea în sala de clasă, urmărind bineînțeles reguli de distanțare socială și de igienă. Activitatea la clasă va avea loc în rocadă, iar clasele terminale au prioritate în venirea în sala de clasă.

Școlile își reiau activitatea în funcție de numărul de incidență la nivel de localitate, astfel, există trei scenarii pentru redeschiderea școlilor. Acestea sunt:

  • În localitățile care se încadrează în „scenariul verde”, toate școlile ar urma să se redeschidă fizic.
  • În localitățile care se încadrează în „scenariul galben” vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.
  • Dacă localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală, urmând cursurile online.

Acest context, permite experților noștri să se întâlnească și să recruteze și promoveze proiectul față în față, în instituțiile școlare. Experții vor merge în școlile cu care avem parteneriate, iar cu ajutorul acestora se vor realiza întâlniri cu un număr mic de participanți, asigurându-ne că respectăm normele de igienă și siguranță.

În cadrul proiectului „Practica, meserie de viitor pt elevi din jud. Vaslui”, Cod SMIS: 132921, până la finalul lunii ianuarie 2021, au fost înregistrați 48 de elevi în grupul țintă al proiectului, aceștia provenind de la licee din județul Vaslui, urmând ca în perioada următoare să se continue informarea elevilor cu privire la activitățile proiectului și înregistrarea elevilor din școlile vasluiene.

În cadrul proiectului elevii beneficiază de servicii de consiliere și orientare profesională și de oportunități de dezvoltare personală, prin activitățile dedicate acestora, dar si de activități ce le potențează abilitățile profesionale și le cresc șansele găsirii unui loc de muncă, cum ar fi stagiile de practică, ce reprezintă un pas viitor în proiect, dar și în viitoarea lor carieră profesională.

Back To Top