skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Au început stagiile de practică pentru elevii din județul Iași

În cadrul proiectului „Practica, meserie de viitor pt elevi din jud. Iasi”, Cod SMIS: 132920 a început experiența practicii pentru elevii înscriși în grupul țintă.

Astfel, un număr de 77 de elevi de la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza din Iași au început practica la mai mulți agenți economici, parteneri ai școlii. Elevii ce participă la practică sunt elevi în clasa a X-a și a XI-a, profil mecanică. Inițial, elevii trebuiau să înceapă stagiile de practică în luna aprilie, dar zilele libere datorate vacanței au decalat data de începere a practicii cu o lună.

Stagiile de practică urmăresc oferirea tinerilor a unei experiențe de simulare pentru un viitor loc de muncă, astfel încât aceștia să experimenteze și să descopere cum este să lucrezi într-un colectiv, cum este să faci parte din o echipă și rolul tău să contribuie la un rezultat al companiei. De asemenea, practica este foarte importantă în cadrul acestor proiecte deoarece aduc elevilor informații despre utilaje noi, tehnologii noi și noi metode de lucru, ancorate în actualitatea momentului.

Elevii se vor bucura de această experiență practică până în luna iulie, experiență ce le oferă o vedere de ansamblu asupra lumii reale a locurilor de muncă.

Instruirea practică a elevilor reprezintă o parte componentă a procesului educaţional, are ca scop aprofundarea cunoştinţelor teoretice şi a formării deprinderilor practice în pregătirea de specialitate şi se realizează la lecţiile practice, lucrări de laborator, stagii de practică.

Stagiile de practică oferă elevilor o privire de ansamblu și o oportunitate de a aduna informații noi, abilități noi și de a cunoaște persoane, profesioniști ce activează în rolurile dorite de ei, având astfel o oportunitate de a realiza daca jobul este potrivit pentru ei și având și avantajul de a avea un mentor.

Back To Top