skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stagii de practica finalizate in luna iulie

In cadrul proiectului “Practica, meserie de viitor pentru elevi din Botosani” , un numar 48 de  elevi din jud. Botosani ce provin din cadrul unitatilor de invatamant: Liceul Alexandru cel Bun, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi si Liceul Stefan cel Mare si Sfant Vorona, au finalizat in luna Iulie stagiile de practica la agentii economici.

Astfel:

  • Un numar de 16 elevi din cadrul Colegiului Tehnic GHEORGHE ASACHI au finalizat stagiul de practica pe domeniul Mecanica efectuat la agentul economic SC TERRA CONSTRUCTII SRL. Pe parcursul stagiului, elevii practicantii au realizat diverse activitati in atelierele de: debitare, prelucrari prin deformare plastica, prelucrari mecanice prin aschiere, atelierul de asamblari mecanice, atelierul de montare, reparare si intretinere masini unelte, etc.
  • Alti 11 elevi ce provin de la Liceul Alexandru cel Bun (cls. A XI-a profesionala) au finalizat in data de 09 iulie practica pe domeniul Industrie Textila si Pielarie, pentru care a fost incheiat Acord de parteneriat cu agentul economic SC VIZITEU SRL. In cadrul stagiului, elevii au realizat activitati practice in diverse sectoare de activitati: sala de croit, linia de confectionare si sectia de finisaj, parcurgand toate fazele de productie.
  • In perioada iunie-iulie, 21 elevi de la Liceul Stefan cel Mare si Sfant Vorona, cls.a XI-a E au efectuat practica in domeniul Mecanica Agricola, sens in care a fost incheiat parteneriat intre unitatea de invatamant si agentul economic SC CONSTANT AGRO SERVICE. Activitatile desfasurate de elevi au vizat monitorizarea exploatarii masinilor si utilajelor agricole. Elevii au putut acumula cunostinte legate de: exploatarea masinilor/utilajelor/instalatiilor agricole, constructia si functionarea masinilor agricole (tractoare, pluguri, semanatori), constructia si functionarea utilajelor pentru vehicularea fluidelor (compresoare, pompe)

Urmare a parcurgerii stagiilor, practicantii vor avea oportunitatea de a-si gasi un loc de munca la agentii economici la care efectuat practica.

In perioada urmatoare, toti elevii care au finalizat stagiile de practica vor beneficia de subventiile in valoare de 800 lei.

Tot in aceasta perioada, elevii au beneficiat de sedinte de consiliere de grup din partea expertilor consiliere, in cadrul carora acestia au putut invata cum se intocmeste un CV, o scrisoare de intentie, dar si despre modul de prezentare la interviu pentru un job: incepand de la vestimentatie, modul de a vorbi, ce atitudine sa aiba, reguli importante pentru un interviu de succes, etc.

Back To Top