skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stagii de practică pentru elevii din județul Vaslui

În cadrul proiectului „Practica, meserie de viitor pt elevi din jud. Vaslui”, Cod SMIS: 132921, în perioada ianuarie – martie 2021, au fost înregistrați în grupul țintă 82 de elevi din județul Vaslui și au fost informați legat de activitățile și beneficiile proiectului. Aceștia sunt elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui si Liceului „Ștefan Procopiu” Vaslui, iar 54 dintre aceștia au început efectuarea stagiilor de practică la agenții economici din județ. Elevii sunt cursanți la zi, cu specializarea Economic și Mecanic auto. Ei au fost recrutați în proiect prin parteneriatul dintre Asociația Inter Concordia Botoșani și instituțiile școlare menționate, fiind posibilă astfel recrutarea și promovarea proiectului în rândul elevilor.

În luna martie 2021, elevii au început stagiile de practică la agenții economici, urmând această etapă a proiectului ce le pregătește drumul către cariera profesională și se desfășoară conform planului de învățământ al unităților școlare din care provin. Pentru a pregăti elevii pentru această etapă, experții Asociației Inter Concordia au discutat cu aceștia despre regulile interne ale companiilor și normele ce trebuie respectate când aceștia intră în cadrul companiei, dar și despre importanța de a fi prezent și activ, dar și de responsabilitățile elevilor totodată.

Elevii efectuează practica conform specializărilor pe care le urmează în școală, astfel ei vor merge la agenți economici din domeniul Economic și Mecanic auto pentru a pune în practică toate elementele teoretice învățate în școală și pentru a observa și învăța despre utilajele de specialitate. Astfel, ei vor avea ocazia să practice, la propriu, meseria pe care o urmează.

La finalul stagiilor de practică, elevii ce au participat activ vor beneficia de subvențiile acordate în cadrul proiectului, în valoare de 800 lei.

Stagiile de practică sunt o experiență unică de învățare practică, unde atenția este asupra lor și asupra dezvoltării lor, fără presiunea unui loc de muncă. Prin aceste experiențe ei sunt pregătiți pentru un viitor loc de muncă..

Back To Top