skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Au început stagiile de practică în cadrul proiectului „Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt”, ID 132.918

În proiectul Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt, ID 132918, elevii ce fac parte din grupul țintă se bucură de experiențe practice, atât de importante pentru viitorul lor și al comunității.

În luna aprilie a.c., 13 elevi din clasa a-12-a, profil economic, de la Colegiul Tehnologic Spiru Haret, au început practica și o vor continua până în 4 iunie. Acești elevi beneficiază de experiențe practice la agenții economici și de oportunitatea de a învăța lucruri noi, ce îi vor ajuta în viitor în găsirea și asigurarea unui loc de  muncă.

În luna Mai, o grupa de 13 elevi din Liceul Gh.Ruset Roznovanu au început practica la agenții economici.

Tot în luna Mai, au început practica și 29 de elevi de la Școala Profesională Comuna Valea Ursului, din clasa a-11-a profesională și clasa a-10-a profesională.

Elevii sunt însoțiți în parcursul lor educațional de tutori de practică, ce le oferă suport și îi ajută la o bună integrare în cadrul practicii la agentul economic, precum și de coordonatorii de practică încadrați în proiect care vor urmări și se vor asigura ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Importanţa și atractivitatea stagiilor de practică constă în însușirea și dezvoltarea unor abilități profesionale aplicate, precum munca în echipă, șansa de a câștiga experiența profesională reală și, la final, de a obține un loc de muncă permanent în domeniul de lucru ales. Experienţa acumulată de-a lungul unui astfel de stagiu este foarte importantă, mai ales că în zilele noastre contează mai mult experiența decât nenumăratele diplome sau cursuri la care ai participat. Cei mai mulți angajatori caută oameni cu experienţă sau cel puțin dispuși să înveţe și să acumuleze cât mai multe informații într-un timp cât mai scurt. Tinerii participanți la un stagiu de practică vor avea din start nenumărate avantaje: interacțiunea cu profesioniști în domeniu, lucrul în cadrul unor echipe competitive, precum și orientarea către rezultate.

Back To Top