skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Metodologie recrutare GRUP TINTA

[…] PROCEDURA DE SELECTIE, RECRUTARE SI MENTINERE ÎN PROIECT A MEMBRILOR GRUPULUI
ȚINTĂ
Activitatea va fi coordonata de solicitant si implementata in colaborare cu Partenerul 2 din proiect, mai exact Inspectoratul Scolar Judetean Botosani. Fiecare persoana ce apartine grupului tinta va fi înregistrata de catre expertii grup tinta din cadrul proiectului, in Registrul grup tinta, începând de la prima sedinta de informare. Expertii vor întocmi pentru fiecare persoana un dosar cuprinzând documentele justificative de încadrare in grupul tinta.

Expertii de Grup Tinta se vor ocupa de recrutarea si inregistrarea GRUPULUI TINTA pentru prima categorie de grup tinta, adica:
– 600 persoane, astfel:
* Copii si tineri care au parasit timpuriu scoala, cu vârsta cuprinsa între 6-16 ani, care nu au depasit cu cel putin 4 ani vârsta corespunzatoare clasei neabsolvite, pana la nivelul învatamântului secundar inferior (gimnaziu – clasele 5-9)
* Copii si tineri care au parasit timpuriu scoala, cu vârsta cuprinsa între 12-16 ani, care au depasit cu cel putin 4 ani vârsta corespunzatoare clasei neabsolvite.
* Tineri, care au un loc de munca, cu vârsta cuprinsa între 16-24 ani, care nu au absolvit învatamântul obligatoriu (10 clase)
* Adulti intre 25-64 ani, care nu au absolvit învatamântul obligatoriu (10 clase).

Aceasta categorie a GRUPULUI TINTA (o parte a fost deja identificata) provine din comunitatile si zonele defavorizate ale judetului, din cartiere unde locuiesc cu predilectie familii nevoiase, cetateni romani de etnie roma, etc.
Solicitantul, prin parteneriatul pe care il are cu ISJ Botosani, a facut o analiza proprie a acestor comunitati, si deja sunt identificate unele persoane apartinand GRUPULUI TINTA, potentiale beneficiare in proiect, urmand ca pe perioada de implementare a proiectului și alte persoane apartinand GRUPULUI TINTA sa fie identificate si selectate din aceste comunitati. De asemeni, Solicitantul are o baza de date cu persoane care provin din aceste comunitati. In urma discutiilor cu aceste familii se vor identifica persoanele care apartin categoriilor GRUPULUI TINTA si doresc sa si finalizeze studiile sau sa participe la activitatile proiectului.
Expertii grup țintă se vor deplasa in fiecare localitate din judetul Botosani, cu predilectie in comunitatile cu o situatie precara din punct de vedere socio economic, comunitati de romi, comunități unde sunt identificate persoane care au parasit scoala, vor face cunoscute activitatile si beneficiile proiectului pt GRUPUL TINTA. Modalitatea de abordare va fi una profesionista si adaptata in functie capacitatea intelectuala si nivelul de educatie a fiecarui membru al GRUPULUI TINTA.
Una din măsurile de mentinere a GRUPULUI TINTA in proiect este cea reprezentată de acordarea unei subventii in valoare de 1700 lei pentru fiecare participant la programul “A doua șansă” sau care beneficiază de servicii de consiliere pentru întoarcerea în sistemul de învățământ.

Descarca intreaga metodologie de recrutare de aici: A4 Metodologie recrutare si selectie GT 1.0 – 133087 A doua sansa

Back To Top