skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stagii de practică în derulare

In cadrul proiectului “Practica, meserie de viitor pentru elevi din Botosani” elevii care beneficiaza de servicii de consiliere au avut oprtunitatea de a participa la stagiile de practica.

Astfel, in luna aprilie, o parte din elevii clasei a XII-a E din cadrul Liceului Dimitrie Negreanu din Botosani au efectuat practica pe domeniul Mecanica la agentul economic S.C TERRA CONSTRUCTII S.R.L.

Pe parcursul derularii stagiului, elevii au putut acumula cunostinte legate de:

  • Uzarea masinilor si utilajelor
  • Lucrari de mentenanta la instalatii ale masinilor si utilajelor
  • Montarea, repararea si intretinerea masinilor unelte pentru prelucrari prin aschiere
  • Lucrari de reparatii la echipamente electrice si de automatizare ale masinilor si utilajelor

Elevii practicanti au acumulat abilitati privind:

  • Analizarea uzarii si importantei ei in activitatea de proiectare, in exploatarea, intretinerea si repararea masinilor si utilajelor
  • Evaluarea cauzelor uzarii
  • Precizarea etapelor uzarii
  • Aplicarea si stabilirea metodelor de control a uzurii

In cursul lunii Mai, o parte din elevii clasei a XI-a profesionala de la Liceul Alexandru cel Bun (Botosani) au inceput stagiul de practica pe domeniul Industrie Textila si Pielarie, in acest sens fiind incheiat Acord de parteneriat cu agentul economic SC VIZITEU SRL.

In cadrul stagiului, practicantii vor invata sa lucreze pe masinile de cusut si alte produse / operatii, la sala de croit vor invata sa pregateasca piesele croite pentru introducerea in linia de productie, iar in zona destinata finisajului vor invata cum se ambaleaza produsele pentru a fi livrate.

Stagiul de practica se va desfasura in perioada 10.05 – 09.07.2021, urmand ca la final elevii practicanti sa fie certificati.

Prin intermediul stagiilor de practica, elevii au oportunitatea de a intra in contact cu mediu real de lucru, de a dobandi experienta care ii va face increzatori in propriile abilitati si care au ca scop final insertia mai usoara a elevilor pe piata muncii.

Back To Top