skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stadiul proiectului pe luna decembrie 2021

In cadrul proiectului, in luna decembrie, au mai fost inscrisi in grupul tinta 46 elevi din cadrul a doua unitati de invatamant din jud. Botosani. Acestia  provin din domeniile Mecanica si Industria textile si pielarie, si au beneficiat partial de servicii de consiliere si orientare.

Elevii vor fi sprijiniti pe parcurs de catre expertii din cadrul proiectului, care ii vor invata cum sa-si dezvolte abilitatile, cum sa isi intocmeasca un CV si o scrisoare de intentie astfel incat sa isi sporeasca sansele de a gasi un loc de munca.

In recrutarea elevilor in grupul tinta, beneficiarul Asociatia Inter Concordia a fost sprijinit de unitati de invatamant din Botosani cu care au fost incheiate anterior acorduri de parteneriat: Colegiul Tehnic „GHEORGHE ASACHI„ si Liceul Tehnologic „STEFAN CEL MARE„ VORONA.

Pe parcusul urmatorului an, elevii urmeaza sa efectueze stagiile de practica la agentii economici de profil, in cadrul carora vor avea oportunitatea de a intra in contact cu mediu real de lucru, de a dobandi experienta care ii va face increzatori in propriile abilitati.

Un alt avantaj il reprezinta oportunitatea de a începe o carieră şi de a-şi crea o reţea profesională. Când un elev se alătura unei companii, persoanele lângă care lucrează îl vor privi ca pe un coleg, ca pe o persoană care îşi va aduce contribuţia pentru succesul comun, iar dacă elevul practicant dovedeşte că poate deveni util în acel angrenaj, angajatorul îl va putea considera o valoare pe termen lung, putând sa îi ofere un loc de muncă după absolvire.

Back To Top