skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

STADIU IMPLEMENTARE PROIECT

STADIU IMPLEMENTARE

proiect ID 132918

Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt

 

21 decembrie 2021

Titlul proiectului Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt
Cod proiect POCU/633/6.14/132918
Regiuni de implementare Nord-Est – județul Neamt
Perioadă de implementare a proiectului 24 iulie 2020 – 23 iulie 2022

Proiectul dedicat elevilor din județul Neamț își continuă activitatea în ceea ce privește înregistrarea de noi elevi în cadrul grupului țintă, precum și debutul stagiilor de practică din anul școlar 2021 – 2022. Până în prezent, în cadrul proiectului s-a recrutat mare parte din grupul țintă propus, în cursul lunii decembrie 2021 înregistrându-se în proiect încă 32 de elevi.

Elevii provin de la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, profil mecanică.

Tot în luna decembrie, aceștia au beneficiat și de prima ședință de consiliere și de discuții despre practică și despre etapele ce urmează după aderarea la proiect.

Elevii ce fac parte din grupul țintă vor trece în perioada următoare prin etapele proiectului, astfel încât toți cei înscriși să parcurgă consilierea și orientarea în carieră alături de experții consiliere, practica la agentul economic și simularea de afaceri împreună cu realizarea planurilor de afaceri, etapă ce urmează în viitorul apropiat.

Tot în luna curentă, mai exact în data de 6 decembrie, au debutat și stagiile de practică pentru elevii Colegiului Tehnic de Transporturi Piatra Neamț recrutați în proiect, aceștia fiind alocați diferiților agenți economici din județul Neamț cu care s-au încheiat acorduri de parteneriat.

În perioada următoare se va pune accent pe pregătirea antreprenorială a elevilor, prin organizarea firmelor de tip firme de exercițiu.

De asemenea, în curand se vor face demersurile în ceea ce privește organizarea concursului de planuri de afaceri, în urma căruia, cele mai bune 10 planuri de afaceri create de elevi, vor câștiga premii în valoare de 1.000 de lei.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să urmăriți website-ul Asociației http://interconcordia.ro/, secțiunea proiecte în derulare/Proiect ID 132918 sau să ne contactați la: 0765/719.055  și la adresa de e-mail interconcordia.nt@gmail.com.

Back To Top