skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stadiu implementare proiect – martie 2022

Proiectul dedicat elevilor din județul Vaslui își continuă activitățile în ceea ce privește debutul stagiilor de practică în anul școlar 2021 – 2022.

Astfel, recrutarea grupului țintă s-a finalizat în luna decembrie 2021 prin și înregistrarea a 190 elevi, dintre care 143 barbați și 47 de femei din domeniile electronică și automatizari, mecanic, economic, industria textile și pielărie. Elevii provin de la 4 unități de învățământ din județul Vaslui, respectiv de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, Liceul Tehnologic ,,Ion Mincu” Vaslui și de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Barlad. Dintre toți elevii înregistrați, 159 sunt din din zona rurală, iar 6 dintre elevi s-au și angajat.

Totodată, în luna februarie 2022 au început practica la agenții economici două clase, respectiv: 25 de elevi de la Colegiul Economic Anghel Rugina Vaslui (clasa XII E – profil economic) și 20 de elevi de la Liceul Stefan Procopiu Vaslui (clasa XI G – profil electronica si automatizari). Echipa proiectului va ține legătura cu coordonatorii de practică și vor monitoriza situația, culegând feedback de la toate părțile implicate.

Elevii clasei XI G au finalizat practica în luna martie, pe cand cei de la XII E vor continua practica până în luna mai a acestui an.

În perioada următoare vor începe practica încă două clase de la Liceul Ștefan Procopiu Vaslui, respectiv 8 elevi de la clasa a XI-a B învățământ profesional și 13 elevi de la clasa a XI-a E învățământ profesional.

Elevii au beneficiat și de ședințe de consiliere, precum și discuții despre practică și despre etapele următoare în care vor fi implicați în cadrul proiectului, iar activitatea proiectului continuă, echipa ținând în permanență legătura cu elevii din grup țintă pentru a îi ține aproape de activitățile proiectului și pentru a le asigura o experiență educațională bună.

De asemenea, o parte dintre elevii ce fac parte din grupul țintă vor trece în perioada următoare prin etapele proiectului, astfel încât vor avea ocazia să simuleze firme de exercițiu, să realizeze planuri de afaceri și să participe la un concurs pe baza acestora, concurs ce va fi premiat cu câte 1000 de lei pentru zece dintre participanți.

Informare si publicitate RT 8_132921 (descarca fisier PDF)

Back To Top