skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stadiu implementare proiect – martie 2022

Proiectul dedicat elevilor din județul Iași își continuă activitatea în ceea ce privește înregistrarea de noi elevi în cadrul grupului țintă, precum și continuarea stagiilor de practică din anul școlar 2021 – 2022.

Astfel, în luna ianuarie 2022 au fost recrutați 20 de elevi de la Liceul Economic Nicolae Iorga Pașcani de la clasa a XII-a A – 19 elevi, profil turism și alimentație), prilej cu care s-a finalizat înregistrarea grupului țintă.  Tot în luna ianuarie, aceștia au beneficiat și de prima ședință de consiliere și de discuții despre practică și despre etapele ce urmează după aderarea la proiect.

În prezent, grupul țintă este format din 231 de persoane, dintre care 157 de bărbați și 74 de femei. Elevii provin de la 4 unități de învățământ din județul Iași, respectiv de la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza Iași, Colegiul Economic Administrativ Iași, Liceul Economic Nicolae Iorga Pașcani, Liceul Teoretic Mihai Busuioc Pașcani. Dintre toți participanții, 170 provin din meniul rural, iar 9 dintre elevi s-au și angajat.

În perioada ianuarie – martie, toți elevii înscriși în proiect au început sau și-au continuat stagiile de practică, fiecare la agenți economici în domeniile studiate și la școală. Astfel, elevii clasei a XI-a D de la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza Iași au început practica în domeniul mecanicii în luna ianuarie și o vor continua și în februarie; elevii clasei a XII-a A de la Liceul Teoretic Mihai Busuioc Pașcani au continuat practica în domeniul electronicii începută în luna decembrie a anului trecut și în luna martie a anului curent; elevii claselor a XII-a A și B de la Liceul Economic Nicolae Iorga Pașcani au avut practică în domeniul turism și alimentație în lunile februarie și martie și o vor continua în perioada următoare; elevii claselor a XII-a A și F de la Colegiul Economic Administrativ Iași au avut practică în domeniul economic în lunile decembrie, ianuarie, martie, respectiv ianuarie – februarie și o vor continua în perioada următoare.

Elevii au beneficiat și de ședințe de consiliere, precum și discuții despre practică și despre etapele următoare în care vor fi implicați în cadrul proiectului, iar activitatea proiectului continuă, echipa ținând în permanență legătura cu elevii din grup țintă pentru a îi ține aproape de activitățile proiectului și pentru a le asigura o experiență educațională bună.

De asemenea, o parte dintre elevii ce fac parte din grupul țintă vor trece în perioada următoare prin etapele proiectului, astfel încât vor avea ocazia să simuleze firme de exercițiu, să realizeze planuri de afaceri și să participe la un concurs pe baza acestora, concurs ce va fi premiat cu câte 1000 de lei pentru zece dintre participanți.

Descarca documentul PDF

Back To Top