skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Stadiu de implementare proiect

STADIU IMPLEMENTARE

proiect ID 132918

Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt

 

Titlul proiectului Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud.Neamt
Cod proiect POCU/633/6.14/132918
Regiuni de implementare Nord-Est – județul Neamt
Perioadă de implementare a proiectului 24 iulie 2020 – 23 iulie 2022

 

Proiectul dedicat elevilor din județul Neamț și-a continuat activitatea în ceea ce privește înregistrarea de noi elevi în cadrul grupului țintă, precum și debutul stagiilor de practică din anul școlar 2021 – 2022. Până în prezent, în cadrul proiectului s-au recrutat un număr de 266 elevi din învățământul tehnic și profesional din județul Neamț (domeniile mecanică, electronică și automatizări, industrie textile și pielărie, economic).

Majoritatea elevilor înregistrați în proiect au parcurs atât în anul școlar anterior, cât și pe parcursul acestui an școlar stagii de practică la agenți economici din județul Neamț, beneficiind de avantajele dezvoltării la locul de muncă și punerii în practică a informațiilor teoretice obținute pe parcursul anilor de studiu.

Până în prezent, toți elevii înregistrați în proiect au beneficiat de ședințe de consiliere și orientare profesională, informații privind căutarea și aplicarea la un loc de muncă, informații privind elaborarea unui plan de afaceri și pașii de parcurs pentru înființarea unei firme.

Elevii ce fac parte din grupul țintă vor trece în perioada următoare prin celelalte etape ale proiectului, astfel încât toți cei înscriși să parcurgă toate acțiunile de consiliere și orientare în carieră alături de experții consiliere, practica la agentul economic și simularea de afaceri împreună cu realizarea planurilor de afaceri, participarea la concursurile pe meserii și concursurile celor mai bune 10 planuri de afaceri și medierea pe piața muncii. Unul din obiectivele proiectului este de a intermedia relația între actualii elevi – viitori angajați și actualii organizatori de practică – viitorii angajatori, astfel încât trecerea de la școală la piața muncii să fie cu șanse cât mai mari de reușită.

În perioada următoare se va continua activitatea de pregătire antreprenorială a elevilor prin continuarea discuțiilor pe baza firmelor de exercițiu, anterior realizate în cadrul proiectului. În acest sens, vor fi sprijiniți elevii pentru realizarea planurilor de afaceri și participarea la concursul de planuri de afaceri, în urma căruia, cele mai bune 10 planuri de afaceri vor câștiga premii în valoare de 1.000 de lei.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să urmăriți website-ul Asociației http://interconcordia.ro/, secțiunea proiecte în derulare/Proiect ID 132918 sau să ne contactați la: 0765/719.055  și la adresa de e-mail interconcordia.nt@gmail.com.

Back To Top