skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Proiectul continuă și în lunile verii

Proiectul  „Practica, meserie de viitor pt elevi din jud. Iasi”, Cod SMIS: 132920 își continuă activitatea în lunile verii, punând accent pe practica elevilor ce se desfășoară la agenții economici, parteneri ai instituțiilor de învățământ.

În această perioadă, 77 de elevi de la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza din Iași au început practica, iar 64 de elevi au finalizat această etapă, după cum urmează:

  • Clasa X A: 26 elevi au intrat in practica, 23 au finalizat, perioada de practica: 17 mai – 16 iulie 2021;
  • Clasa X B: 15 elevi au intrat in practica, 13 au finalizat, perioada de practica: 17 mai – 16 iulie 2021;
  • Clasa XI A: 17 elevi au intrat in practica, 15 au finalizat, perioada de practica: 10 mai – 16 iulie 2021;
  • Clasa XI B: 19 elevi au intrat in practica, 12 au finalizat, perioada de practica: 10 mai – 16 iulie 2021.

Practica s-a desfășurat la mai mulți agenți economici ce au primit elevii în cadrul organizației lor pentru a le oferi experiența practicii.

Elevii ce au finalizat practica pot beneficia de subvenția oferită în cadrul proiectului, așadar experții proiectului au solicitat elevilor documentele necesare pentru completarea dosarului pe baza căruia se acordă subvențiile. Acest proces este în curs de desfășurare.

Consilierea elevilor continuă, activitate ce se desfășoară constant cu elevi ce sunt în diferite etape ale consilierii, în funcție de data intrării în proiect. Astfel, s-a continuat consilierea de grup, începută în lunile anterioare, în care s-a discutat despre CV-uri, scrisori de intenție, interviuri și oportunități profesionale. De asemenea, s-a continuat introducerea celor 4 chestionare de consiliere în platforma de consiliere Cognitrom, de unde au rezultat profilurile vocaționale ce au fost discutate cu elevii.

De asemenea, dat fiind contextul prin care aceștia au traversat ultima perioadă, echipa proiectului a creat un chestionar pe care l-au trimis elevilor pentru a afla care au fost efectele pandemiei asupra lor.

În vederea realizării firmelor de exercițiu și formarea echipelor pentru acestea, elevii, participanți ai proiectului, au primit un e-mail cu un chestionar ce identifică abilitățile antreprenoriale, ajutând astfel experții de implementare să coordoneze echipe cu membri informați asupra abilităților lor.

Activitatea proiectului decurge conform planificărilor, iar elevii participanți oferă un feedback pozitiv asupra experienței parcurse până acum.

Back To Top