skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Finalizare stagii de practica

In perioada iunie – iulie, in cadrul activitatii A3.2 Efectuarea de stagii de practică pentru elevi din învățământul profesional și tehnic , 87 elevi au finalizat stagiile de practica pe diverse profiluri.

Mai exact:

  • 8 elevi din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Eminescu, Dumbraveni au finalizat stagiul de practica pe domeniul Mecanica la agentul economic SC SERVICE MOTOARE NORD SRL. Pe parcusul derularii stagiului, practicantii au desfasurat diverse activitati teoretice si practice, participand la activitati legate de mentenanta (schimb ulei, filtre aer, filtru polen, filtru ulei), activitati de intretinere si reparatii a masinilor (schimbare rulment si alte consumabile).
  • 12 elevi din cadrul Liceului Tehnologic Nicolai Nanu, Brosteni au finalizat in 09 iulie practica in domeniul Turism in cadrul caruia elevii au invatat notiuni de agentie de turism, activitati legate de cazare, servire, comunicare cu clientii etc
  • Alti 32 elevi care au fost recrutati de la Colegiul Vasile Lovinescu, Falticeni (cls. A XI-a HA si HB) au efectuat in perioada iunie-iulie practica pe domeniul Turism, in acest sens unitatea de invatamant avand parteneriate incheiate cu diversi agenti economici din judetul Suceava. Elevii au putut invata activitati practice legate de: prezentarea meniurilor, aranjarea meselor, servirea clientilor, in acelasi timp realizand ce inseamna lucrul in echipa, comunicarea, organizarea, etc
  • Tot din cadrul acestei unitati scolare un numar de 22 elevi au finalizat stagiul pe domeniul Economic, iar altii 13 pe domeniul Automatizari.

In urma finalizarii stagiilor, practicantii vor avea posibilitatea de a deveni angajati chiar ai agentilor economici la care au efectuat stagiul.

Totodata, in perioada urmatoare, elevii vor beneficia de subventiile in valoare de 800 lei.

In perioada iunie – iulie, mare parte din elevii din grupul tinta de la Colegiul Vasile Lovinescu, Falticeni au beneficiat de servicii de consiliere constand in sedinte de grup in care au putut invata de la expertii consiliere din cadrul proiectului cum sa isi intocmeasca correct un Curriculum Vitae, cum sa scoata in evidenta punctele tari, cum se redacteaza o scrisoare de intentie, cum trebuie sa se prezinte la un interviu pentru un job, etc.

In cadrul proiectului, 40 de elevi din totalul de grup tinta vor beneficia de servicii de mediere pe piata muncii.

Back To Top