skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Elevii din județul Vaslui continua pregătirea practică la agenții economici

În cadrul Proiectului „Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud. Vaslui”, cod proiect 132921, se continuă practica în cadrul companiilor și atelierelor.

În acest sens, 20 de elevi din clasa XI K ai liceului Ștefan Procopiu din Vaslui continuă practica pe care au început-o luna trecută, iar 13 elevi au început în 10 mai perioada de practică și o vor continua până în 9 iulie. Clasa XI B a aceluiași liceu a debutat practica la agenții economici cu 13 elevi înscriși în proiect.

Un alt liceu partener, Liceul Alexandru Ioan Cuza din Bârlad, a început practica cu 12 elevi pe care i-a alocat partenerilor economici pentru a deprinde abilități practice și pentru a pune în aplicare elementele teoretice învățate în liceu. Astfel, în 5 mai aceștia au început practica și o vor continua perioada următoare.

În luna iunie, o noua serie de elevi de la Liceul Alexandru Ioan Cuza din Bârlad va începe activitatea practică.

Practica este extrem de benefică pentru elevi, deoarece le oferă acestora o ancorare în realitate a elementelor teoretice pe care le învață în liceu și o serie de abilități ce îi pregătesc pe cei tineri pentru un viitor job, facându-le mai ușoară trecerea către piața muncii.

Practica la agentul economic are loc prin parteneriatele încheiate de Asociația Inter Concordia cu instituția școlară și cu agenții economici și urmărește satisfacerea nevoilor elevilor, dar și agenților economici. Pe de o parte, nevoile de învățare și experimentare ale elevilor și pe cealaltă parte, nevoia de personal pregătit bine și de ajutor a agentului economic.

Back To Top