skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Continuarea stagiilor de practică în anul școlar 2021 – 2022

Proiectul dedicat elevilor din județul Iași își continuă activitatea în ceea ce privește înregistrarea de noi elevi în cadrul grupului țintă, precum și debutul stagiilor de practică din anul școlar 2021 – 2022. Până în prezent, în cadrul proiectului s-a recrutat mare parte din grupul țintă propus, însă recrutarea și înscrierea grupului țintă va continua și luna viitoare.

În luna decembrie 2021 a fost o cerere foarte mare de înscrieri în proiect, elevii aflând de la colegii lor de această oportunitate de dezvoltare, dorindu-și, astfel, să participe și ei. Pe parcursul lunii au fost înregistrați 78 de elevi noi in proiect, ce au interactionat cu experții grup țintă în vederea înscrierii și organizării dosarului necesar. Elevii provind de la 3 licee din județul Iași, astfel: Colegiul Economic Administrativ nr. 1 Iași (clasele XII A – 26 de elevi și XII F – 30 de elevi, ambele profil economic), Liceul Economic Nicolae Iorga Pașcani (clasa XII A – 19 elevi, profil turism și alimentație), Liceul Teoretic Mihai Busuioc Pașcani (clasa XII A – 3 elevi, profil electronică și automatizări).

Tot în luna decembrie, aceștia au beneficiat și de prima ședință de consiliere și de discuții despre practică și despre etapele ce urmează după aderarea la proiect.

Elevii ce fac parte din grupul țintă vor trece în perioada următoare prin etapele proiectului, astfel încât toți cei înscriși să parcurgă consilierea și orientarea în carieră alături de experții consiliere, practica la agentul economic și simularea de afaceri împreună cu realizarea planurilor de afaceri, etapă ce urmează în viitorul apropiat.

Tot în luna curentă, mai exact în data de 10 decembrie, au debutat și stagiile de practică din acest an școlar, fiind prezenți la agenții economici elevii clasei a clasa XII A (20 elevi) – Liceul Teoretic Mihai Busuioc Pașcani (profil electronică și automatizări) și elevii clasei a XII A (26 de elevi) –  Colegiul Economic Administrativ nr. 1 Iași (profil economic).

În perioada următoare se va pune accent pe pregătirea antreprenorială a elevilor, prin organizarea firmelor de tip firme de exercițiu.

De asemenea, în curand se vor face demersurile în ceea ce privește organizarea concursului de planuri de afaceri, în urma căruia, cele mai bune 10 planuri de afaceri create de elevi, vor câștiga premii în valoare de 1000 de lei.

Document PDF

Back To Top