skip to Main Content
+40 744 307 362 info@interconcordia.ro

Continuarea și finalizarea practicii la agenții economici în lunile iunie și iulie

Elevii din proiectul „Practica, meserie de viitor pentru elevi din jud. Vaslui”, cod proiect 132921, au continuat și finalizat practica la agenții economici în lunile Iunie și Iulie ale anului 2021.

Astfel, 123 de elevi, provenind de la 3 licee au început și finalizat practica în această perioadă, încadrându-se acum în etapa următoare, acordarea de subvenții.

Liceele de la care provin cei 123 de elevi sunt Liceul Ion Mincu Vaslui, Liceul Stefan Procopiu Vaslui, Liceul Alexandru Ioan Cuza Barlad și au participat la practică după cum urmează:

  • Din Liceul Ion Mincu Vaslui au intrat 23 de elevi din clasa a XI-a, profilul Mecanică
  • Din Liceul Alexandru Ioan Cuza Barlad au intrat 21 de elevi din clasa a XI-a cu profilul Mecanică și 12 elevi cu profilul Textil.
  • Din Liceul Stefan Procopiu Vaslui au intrat in practică 47 de elevi, clasa a XI-a, profilul Mecanică și 20 de elevi, clasa a XI-a, profilul Economic

Experiența practicii a fost foarte bine primită de către elevi, care au primit înainte de intrarea în practică de la experții proiectului, un document despre regulile de conduită din o companie, pentru a îi ajuta să înțeleagă contextul profesional în care intră.

Fiind o perioadă dificilă datorită contextului pandemic, experții proiectului au observat schimbări în comportamentele elevilor, așadar au trimis către aceștia un chestionar legat de efectele pandemiei asupra elevului și contextului academic.

În perioada următoare se va pune accent pe pregătirea antreprenorială a elevilor, prin organizarea firmelor de tip firme de exercițiu, iar în acest sens, s-a trimis un chestionar de evaluare a abilităților antreprenoriale existente la acest moment în elevi pentru a ști nevoile fiecăruia.

Back To Top