Conferinta finala

Asociația Inter Concordia Botosani, în parteneriat cu Asociația Europeană pentru Dezvoltare Egalitate și Progres, organizează vineri, 04 decembrie 2015, in sala Enescu din incinta Hotelului IBIS, Calea Grivitei nr. 143, Bucuresti, începând cu orele 16.30, conferința finala a proiectului „Economie socială, o şansă pentru persoanele aflate în dificultate” – POSDRU/168/6.1/S/144502, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în Oameni!

Scopul conferinței este de a prezenta rezultatele finale ale proiectului si de a oferi un exemplu de buna practica în domeniul dezvoltarii si promovarii structurilor specifice de economie socială ca instrumente flexibile și durabile necesare pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă.

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de peste 200 persoane, din cele trei regiuni de implementare ale proiectului, respectiv: persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat, familii cu peste 2 copii si femei in situatii de risc.

„Prin acest proiect am reusit sa înființam și sa dezvoltam 8 Structuri de Economie Sociala, respectiv 4 fabrici de peleti, 2 saloane de infrumusetare si 2 restaurante tip fast-food, prin care  am creat 76 de noi locuri de munca la nivelul regiunilor de implementare a proiectului.
Totodata, pentru un numar de peste 200 de persoane am furnizat servicii de ocupare (informare, mediere, consiliere) si programe de formare profesionala de Operator introducere, validare si prelucrare date si cursuri de antreprenoriat pentru initierea unei afaceri cu aprofundarea aspectelor privind egalitatea de sanse si de gen, nediscriminarea si acceptarea diversitatii, dezvoltarea durabila si protectia mediului”.
Declara Domnul Ionel Scripcariu, Manager de proiect

Dupa incetarea finantarii, proiectul dobandeste sustenabilitate prin exploatarea Structurilor de Economie sociala create, care vor fi generatoare de profit, cu conditia asumata ca minim 50% din profitul net al societatilor sa se distribuie catre activitati de economie sociala.

Asociația Inter Concordia este o organizație neguvernamentală care are ca misiune promovarea egalității de șanse și îmbunătățirea calității vieții persoanelor dezavantajate prin activități și prin implicarea în proiecte de natură socială atât la nivel național cât și internațional.

Asociația Europeană pentru Dezvoltare Egalitate și Progres este o organizație care are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții și promovarea valorilor umane din România, prin dezvoltarea resurselor umane și promovarea unor măsuri în domeniile vitale ale existenței cetățenilor.

Persoane de contact: Ionel Scripcariu, Alina Neagu, tel. 0744307362, fax: 0314258172, ionel.scripcariu@interconcordia.ro

0