CONFERINŢA DE PROMOVARE A ECONOMIEI SOCIALE- BOTOSANI

Conform obiectivelor si activitatilor proiectului, in cadrul activitatii A.7 Organizarea de evenimente pentru promovarea Economiei Sociale, se vor organiza evenimente la nivel regional pentru promovarea Economiei Sociale, care vor avea ca scop realizarea schimbului de bune practici, diseminarea si multiplicarea modelelor de afaceri realizate si promovarea structurilor de economie sociala.

Astfel, Asociația Inter Concordia Botosani, în parteneriat cu Asociația Europeană pentru Dezvoltare Egalitate și Progres, a organizat sambata, 19 septembrie 2015, la sediul CRES din Botosani,  Calea Nationala nr. 237, judetul Botosani, începând cu orele 10.00, conferința de promovare a Economiei Sociale pentru proiectul „Economie socială, o şansă pentru persoanele aflate în dificultate” – POSDRU/168/6.1/S/144502, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în Oameni!

Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea si promovarea structurilor specifice de economie socială ca instrumente flexibile și durabile necesare pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă la nivelul  regiunilor NE, SV si BI pentru persoanele supuse riscului de excluziune socială.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 200 persoane, din cele trei regiuni de implementare ale proiectului, respectiv: persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat, familii cu mai mult de 2 copii si femei in situatii de risc.

In vederea realizarii evenimentului de promovare a economiei sociale, a fost elaborat comunicat de presa, inainte de eveniment, agenda conferintei si invitatii catre actorii relevanti ai Economiei Sociale.

La eveniment au participat 31 de persoane din randul actorilor interesati de domeniul economiei sociale precum si echipa de management si implementare a proiectului.

Pentru buna informare a participantilor si promovarea obiectivelor si activitatilor proiectului, au fost distribuite materiale de informare si publicitate.

Pentru promovarea si asigurarea vizibilitatii proiectului au fost utilizate: roll-up si videoproiector.
S-au realizat prezentari in PowerPoint cu exemple de bune practici in economia sociala in Uniunea Europeana si Romania, Economia Sociala – avantaje si oportunitati, precum si o prezentare cu structurilor de economie sociala infiintate prin proiect, de catre expertul de informare si publicitate, materiale ce au fost prezentate in cadrul conferintei de Managerul de proiect, Dl. Ionel Scripcariu.

Expert informare si publicitate,
Alina-Cristina NEAGU

0